Var rädda om varandra

 
"För det mesta gör döden människorna mer
mottagliga för livet"                                                                  Paulo Coelho
Tala om för dina kära hur mycket de betyder för dig, njut av att se dina barn vara friska och växa, skjut inte upp saker till sen - vem vet om det finns ett sen. Strunta i din prestige och allt det ytliga, materiella - det är inte det som räknas i slutändan!
Det jag menar är, se och uppskatta det du har! Det är värt SÅ mycket men ibland känns det som om vi blir fartblinda och inte ser det som verkligen är viktigt, det som verkligen betyder ngt. 
 
Var rädda om varandra
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 

Vitrinskåp - Check!

 
En annan sak som är bra med att bara ligga här är att jag hunnit surfa runt och letat efter de saker vi behöver komplettera med här hemma efter ombyggnaden.
Så igår kom Fredrik hem med ett vitrinskåp jag hittat!
Sakta men säkert växer vårt "nya hem" fram, bit för bit.
Och när jag är på benen igen ska tavlorna upp (äntligen)

Until then
Pyssar, Kramar och Kärlek
 

Höstens första förkylning

 
Jaha, så var det alltså ett faktum, hösten första förkylning... höstens första BRAKförkylning!
Har inte kommit ur pyjamasen sen i tisdags, hostar och snorar som bra den. Känner mig som en gammal TANT - kan inte gå 5 steg utan att behöva pausa och hämta andan.... SUCK!!
 
 
Min utsikt just nu....
 
Det enda bra med att ligga här hemma och stirra upp i taket är att jag kommer på massa roliga ideer, som tex att sy ett lapptäcke av killarnas sköna gamla urvuxna t-shirts, pimpa gamla tygservetter med spets....
Måste bara komma ihåg att förverkliga dem sen när jag är på benen igen.
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 
 

En höstkrans

 
Igår satt jag inne i stor sett hela dagen m Lucas som gjort illa sitt knä (en annan historia). Det passade ganska bra, eftersom jag började känna mig lite skruttig, men mot eftermiddagen kände jag att jag ändå var tvungen att gå ut en LITEN sväng i det fina vädret...
Så jag tog min sekatör och gick ut i skogen vid huset. 
Tänkte att jag kunde göra en krans att ha på dörren.
Tog helt vanligt jutesnöre och band ihop grenarna med.
Det blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig (den var roligare att göra än den blev fin) men det blev i alla fall lite färggrant på ytterdörren.
Löven kommer ju att bli torra och bruna fort men några dagar hoppas jag att de vackra färgerna håller i sig.
Välkommen hem till oss!
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 
 
 

Butik Gläntan i Åsa

 
I somras var vi och lämnade av lite tavlor till Martina på Butik Gläntan i Åsa.
Så här fint exponerar hon dem
Har du vägarna förbi Åsa så titta in hos Martina,
Åsa stationsväg 15, SÅ mycket fint!!
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 

Uppåt väggarna

 
Vi jobbar så sakteliga på med vårt ombyggnadsprojekt som nu börjar gå över mer i en inredningsfas. I helgen som var satte vi upp lite saker på väggarna.
 
Det blev en liten rokad, tavlan från köket hamnade på lilla toaletten tillsammans med nga fina bilder som jag köpte i N.Y för några år sedan.
Conrads Tintintavlor kom upp
I vårt lilla sovrum satte vi upp de fina krokarna jag köpte på Trolltrumman i Funäsdalen.
Och den här tapeten, Carma Ceylon, skulle jag vilja ha på väggen vid vår huvudgavel. Just nu i alla fall, vem vet hur det blir... vi har klurat på flera olika lösningar där och jag misstänker att vi inte är riktigt klara ännu.
Tavlorna i vardagsrummet står fortfarande och väntar på att komma upp, vi letar efter ett lagom stort vitrinskåp som måste vara på plats innan.
Det var roligt att bygga om (roligt men slitigt) men jag tror att jag tycker att den här fasen vi är i just nu är ännu lite roligare. Det går inte så fort men samtidigt tror jag att det är just det som är del av tjusningen. Jag/vi letar efter just rätt möbler, rätt tapet, rätt lösning och när vi snubblar över den kommer det bli perfekt! Och det är ju så roligt att leta och titta så att det tar tid det gör absolut ingenting.
 
Så håll utkik - det kommer mer!
 
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 
 
 
 
 

En liten före och efter

 
På begäran av min svägerska (som följt ombyggnaden ö telefon u sommaren) kommer här en en före- och en efterbild, tagna på ungefär samma ställe i köket.
 
Här hade vi precis tagit bort foder och dörrar till det som var killarnas rum.
Och här som det ser ut nu, på gång att bli klara.
Det roliga/konstiga är att det kändes så självklart när väggen väl var borta, det kändes som om det alltid varit så här. Antar att det är helt rätt då : )
 
Vi pysslar vidare och det lär komma fler bilder på hur det blir.
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 
 

Fat Cat

Sist jag var inne började jag skriva ett inlägg men blev avbruten av lite kräksjuka, sen kom livet lite emellan (med allt vad det innebär) och lägg på det en svajjig uppkoppling... Ja, då blir det lätt några dagar som går - Sorry!!
 
Men NU gör jag ett nytt försök!
 
Det jag ville berätta för er var att jag hittat en UNDERBAR liten butik på söder. Fat Cat - en liten bit av inrednigshimlen : )
Oj, oj, oj vad mycket fint och roligt det fanns!!
Började prata med ägarinnan (nu inser jag att jag inte fick reda på vad hon hette) och hennes filosofi är att 1, hon själv skulle vilja ha allt hemma, 2, att det ska vara prisvärt. "Du kommer aldrig hitta en tekopp för 500kr här" berättade hon.
Att ägarinnan har ett förflutet som trädgårdsdesigner kan man förstå, mycket säker stil och härliga växter här och var...
Hon verkar även ha en liten förkärlek till hundar.
Hittade nya saker hela tiden, ju mer jag tittade - underbart!
En härlig blandning av allt möjligt - nytt och gammalt.
Å massa "bra att ha" saker, som den här räven....
....undrar vad Fredrik skulle säga om jag kom hem med den?
Fina små stilleben och inspiration i hela butiken.
Letar du efter något lite annorlunda, udda som inte alla har - åk dit!!
En liten varningsskylt kanske?
 
Tro det eller ej men jag köpte inte NÅGOT när jag var där meeeeen, jag kommer tillbaka och DÅ!!
Nu hoppas vi på att vårt nät håller i sig så att vi ses imorgon igen.
 
Until then
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 
 
 
 
 

Bröllopsbild

 
Ville testa att göra fler tavlor med fotografier på så jag frågade min arbetskompis Carin om jag kunde få deras bröllopsfoto att experimentera med.
Bilden blev bra men sen tog det stopp, kunde inte komma på vad jag skulle skriva. Hur jag än tänkte så kom jag inte på "rätt" ord. Så tavlan fick vänta.
 
Sen när vi var hemma hos Tina http://ullae.blogg.se/2013/august/pa-besok-i-en-inredningstidning.html och satt och åt middag berättade Carin om hur hon och Larsa träffats. Jag visste att de var highschool sweethearts men inte hur det kom sig att de träffades igen.
Så Carin berättade och ja, vad ska man säga.... Ibland känns det verkligen som om det finns en plan, att en del saker bara är menade. Som Carin och Larsa.
Så där och då kom vi på vad det skulle stå på tavlan.
Den blev lite minimalistisk men ändå fin.
Carin och Larsa har bröllopsdag idag så jag säger bara GRATTIS finingar!!
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 

Problemlösning

 
Jag har haft ett litet problem - mitt headset "försvinner" JÄMT!! Mina två små älsklingar hittar inte sina och snabba som vesslor tar de mitt istället. Å sen är det iiiiingen som har sett mitt när jag väl behöver det....
 
Jag har ju sett att flera har använt pärlplattepärlor som de satt längs hela headset:et, vilket är smart även om det ser ut som de halsbanden man brukade få när killarna gick på dagis. (känns kanske som om både killarna och jag har vuxit ifrån det)
 
Men när jag tänkte på det kom jag fram till att det måste bero på dels mängden och dels färgkombon..... Så jag plockad fram våra pärlor och testade lite olika färgkombinationer  - och kom fram till denna
Orange, ljusblått och vitt - Mycket nöjd!!
Och det bästa av allt  - även om det bara är 5 pärlor så vet inte killarna hur man tar bort dem (ännu)
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 

RSS 2.0