Trasmatta

 
Hela våren har jag sett trasmattor ÖVERALLT! I alla inredningstidningar, i butiker, bloggar. Alla har pratat om det, allt från min svägerska, farmor... tom Fredrik har gått och sagt att vi borde ha en trasmatta i köket...
Å jag har VERKLIGEN inte förstått vad de pratar om!!
 
Tills vi var i Göteborg och jag var inne i en av mina favorit butiker, Haga hem, och såg DEN!! En trasmassa i denim!!
Det var kärlek vid första ögonkastet - en sån ska vi ha!! Tyvärr var inte just den kärleken besvarad, de hade bara stooora mattor och det får inte riktigt plats i köket (du vet, jag ville i så fall ha en långsmal som kunde ligga framför diskbänken)
Så när jag kom hem från Göteborg började jag googla på trasmattor i denim och till slut hittade jag trasmattan med stort T på Ambiness Home.se, klickade hem den och i veckan som var kom den äntligen!
Så nu ligger den där på golvet längs hela diskbänken och är SÅ fin!!  Den ger köket en mycket mer ombonad känsla och är då skön att gå på - TOPPEN! Priset var heller inte fel, 329 kr!
 
Nu återstår bara frågan, hur mycket denim kan man ha i ett hem innan det blir för mycket? .... lite till hoppas jag - det är ju så SNYGGT!!
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 
 
 
 
 

Ny hemsida

 
From idag är min nya hemsida uppe!! Och jag är så nöjd - ny fin logga, ingen webbshop utan bara hemsida med
mina tavlor!
gå in på www.ullae.se och titta.
 
TACK Danne för hjälpen -  du är bara BÄST!!
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 

Vi har ett vardagsrum

 
I går var det onsdag vilket betydde en hel dag med fix och trix här hemma. Målaren var klar på förmiddagen och hann knappt ut genom dörren innan vi rev bort att täckpapp, drog fram dammsugare och skurhink.
 
Det första jag gjorde sen var att släpa in byrån, som stått för spisen i en veckas tid, in i vardagsrummet. Golvet hann inte ens torka riktigt : D
Sen kom möbel för möbel på plats, vardagsrummet växte fram. Vardagsrummet sett från köket. LÄNGTAR tills vi har skaffat fönsterbrädor och köpt lite nya växter.
Vardagsrummet sett från "min" dörr till sovrummet. Mycket vit vägg ännu så länge.....
Tavlorna står lutade mot väggen och bara väntar på att komma upp på väggen.
Å så till sist en liten titt in i vårt sovrum där det enda på plats är vår säng... men, det är ju så litet att det är det enda som i princip får plats : D
 
Väggen vid huvudgaveln ser ut som den gör eftersom vi går och klurar på en förvaringslösning på väggen... men vi är inte riktigt där ännu.
Under kvällen har jag gått och plockat lite, börjar packa upp några flyttkartonger och ja, det börjar ta sig även om det är mycket kvar. Men OJ vad vi är nöjda!! Ett jätte lyft för huset och en jätte nytändning för oss.
 
Snart är det helg och då kommer det bli mycket gjort igen - Härligt!!
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 
 
 
 
 

På besök i en inredningstidning

 
I går var jag på besök i en inredningstidning... eller inte... jag var på besök hos min kreativa arbetskompis Tina!
Mitt i en faluröd radhuslänga är det ett hus som sticker ut redan från gatan. Det är varmt gråbrunt och har en dubbeldörr - och det är BARA början.
När man kom in var det verkligen som att kliva in i en inredningstidning. Det finns inte en detalj som är lämnad åt slumpen, allt är väl genomtänkt och SÅ stilsäkert! Välkomnande och hemtrevligt, man ville stanna i all evighet.
Det är buddh:or, vatten, levande ljus, New England möter in Asien, rost, avflagad färg, växter i en HELT underbar blandning!
Inget "less is more" här inte. Att komma hem till Tina var som att komma in i en inredningsaffär där man tänker att; Aha - så kan man göra, Ååå - den vill jag köpa!
Stuckatur i taket på ett radhus från 70-talet och det passar in!! Och överallt små stilleben utan att det på något sätt känns plottringt! Allt är så genomtänkt, var sak har en självklar plats men utan att man som gäst känner att oj jag vågar inte röra mig här inne, rädd att råka förstöra ordningen.
På baksidan har Tina precis byggt en liten lounge av europapallar (!!)
Några liter vitfärg och så vips - En super mysig hörna!!
och  till vänster en sittgrupp....
När man saknar ett trappsteg ut på baksidan kan man göra så här - använda gamla tegelstenar!
Och utifrån sett såg det ut så här, med bl.a en gammal silltunna från Åland som vattentunna.
Inne i huset är det tvära kast mellan ljuvt romantiskt och, som här, metall. Rostig plåt runt om skåpet och ngn metall på dörrarna. Å det härliga är att det gifter sig TOTALT!!
På väg upp till övervåningen - en Buddha, vad annars?
Det var SÅ underbart att vara hemma hos Tina, tog massa bilder men tyvärr blev de inte så bra så känslan är lite svår att förmedla. Men jag hoppas att ni har fått en hint om hur det kan kännas att kliva rakt in i en inredningstidning : )
 
Å det roligaste av allt, Tina flyttade in i sitt söta lilla hus i Maj (!!) VEM skulle ha fått till det så här bra på 4-5 månader? Inte jag : D
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grundmålat

 
Nu är jag tillbaka igen efter helgen, var på kul 40-års kalas/sommarfest. SKÖNT avbrott att åka på rejält kalas och komma ifrån byggdammslandet ett tag : )
 
När jag kom hem från kalaset i lördags såg det i stort sett ut som när jag åkte till jobbet i fredags morse. Lite grönt här och var, inga stora förändringar. Såg ju ABSOLUT att de jobbat MASSVIS med att spackla och foga allt platsbyggt (pillrigt värre) men så här i sluttampen av projektet känns det som om det inte kan gå fort nog nu : )
 
Så därför var det så HÄRLIGT att komma hem idag och hitta hela övervåningen grundmålad, vit och fin - Lycka!!
Jag hade kollat om de var klara med allt slipande och japp - de var de! Så ikväll efter middagen startade "operation dammtorkning". Både skönt att bli av med det tunna lager byggdamm som legat över hela övervåningen samtidigt som det var lite tröstlöst.... Vi LÄR få damtorka ett gäng gånger till eftersom det verkligen är ÖVERALLT + att det yr runt här inne så fort man rör sig.... Men mest skönt ändå!
 
Allt ska vara klart på tisdag, seeenast onsdag - LÄNGTAR!! Tänk att få ställa i ordning allt, plocka fram sin egen säng under plasten och bädda med nytvättade härliga lakan..... Inte långt till onsdag : )
 
Nu ska städerskan kraschlanda och sova.
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 

Dammsuga taket?

 
Torsdag morgon, Kjelle och jag dricker kaffe och pratar om lite allt möjligt... Sen säger han att - Nä, nu ska jag väsnas lite, jag stänger fönstren så vi inte stör grannarna allt för mycket (!)
 
Jösses tänker jag, klockan är ju inte ens 7.30!! Han plockar fram sin slip och sätter igång....
Men... det låter ju inte mer än en dammsugare!! Lugnt (tror jag, har inte hunnit fråga ngn granne ännu)
 
Så jag lämnar Kjelle när han dammsuger taket och åker till jobbet.
När jag kommer hem igen på kvällen är det bara två små väggsnuttar som fortfarande är gröna. Taket och resten av väggarna är vita med lite grått spackel här och var - Grymt!!
Stay tuned - det kommer mer!!
 
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 

Flügger 1202 0520-B90G

 
Idag har jag haft en riktig TOPPENdag!
 
Det började med att Kjelle, målaren, kom strax e 07.00 och vi gick igenom vad som ska göras här hemma. Eftersom han skulle vara här så åkte jag till jobbet trots att det var onsdag - skön känsla faktiskt, jag är på jobbet men ändå inte : )
 
Vid 16-tiden hämtade Cia upp mig på sin moppe och vi susade in till stan för att gå och äta middag på Boquerian men eftersom de inte hade öppnat gick vi runt i Mood gallerian och tittade på rea:n
 
Fick syn på den här skylten - UNDERBAR!
Ingen stor grej, jätte enkel att göra och gjorde med största säkerhet många inklusive mig glada!!
När  Boquerian öppnade satte vi oss och åt en tidig middag, drack lite cava, pratade och bara njöt!
Jag var ju GANSKA så nyfiken på hur långt Kjelle hade hunnit idag så det var ju väldigt roligt att komma hem och upptäcka/inse att vår övervåning numera matchar Boquerinas tänsticksaskar!!
Var faktiskt tvungen att ta fram min NCS-sticka.... den heter Függer 1202 0520-B90G
Ha ha ha helt galet, det är ett svagt grönt ljus på hela övervåningen nu!!
Men det kommer bli SÅ bra!! Börjar få en känsla av hur det kommer att se ut nu när både bokhyllan och dörrarna  är grundmålade. LOVE IT!! Måste stämma av med honom i morgon hur lång tid han tror att det kan ta.
 
Ska bli spännande att se hur det ser ut när jag kommer hem i morgon kväll!
 
Until then
Pyssar, Kramar och Kärlek
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0